Liofilizacja to proces suszenia, w którym owoce są zamrażane i odparowywane w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowują większość swoich składników odżywczych i naturalnego smaku. Produkt jest bogaty w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Kombinacja słodkiego miodu akacjowego i kwaskowego smaku wiśni tworzy niepowtarzalny i pyszny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dzięki liofilizacji wiśnie liofilizowane w miodzie akacjowym są łatwe do przechowywania i długotrwałe. Bez sztucznych barwników i konserwantów.
Zastosowanie: wiśnie liofilizowane w miodzie akacjowym jako smaczna i zdrowa przekąska na co dzień. Dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych, jogurtów czy musli. Można je także dodać do ciast, muffinek, lodów, deserów na bazie serka waniliowego czy budyniu. Można je także użyć jako dekorację dla deserów lub do przygotowania kompotów czy dżemów.
Sposób użycia: stosować jako przekąskę lub zdrowy dodatek do deserów i napojów.
Składniki: miód akacjowy 91%, wiśnie liofilizowane całe 9%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna: 1396kJ/333kcal,
- tłuszcze: 0,16g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany: 80g (w tym: cukry 67g), białko 1,15g, sól 0g.
Masa netto: 220g
Kraj pochodzenia: Polska.