Mieszanka do chleba razowego żytniego to gotowy produkt, umożliwiający samodzielne przygotowanie aromatycznego chleba razowego. Dzięki wysokiej zawartości mąki żytniej i mąki żytniej razowej pieczywo powstałe z mieszanki stanowi alternatywę dla osób liczących kalorie oraz dla wielbicieli nieprzetworzonej żywności.
Zastosowanie: mieszanka do wypieku chleba w automatach i piekarnikach.
Sposób przygotowania:
- Rozpuść 10g drożdży tradycyjnych lub 3-4g drożdży instant w 380-400ml wody o temperaturze 24C.
- Dodaj zawartość torebki i mieszaj 20 minut.
- Pozostaw ciasto na 30 minut pod przykryciem.
- Uformuj i przełóż ciasto do formy i pozostaw pod przykryciem aż podwoi swoją objętość.
- Spryskaj z wierzchu wodą, wstaw do rozgrzanego do 220-230C piekarnika.
- Wypiekaj tak 5 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180-190C i dalej piecz około 35 minut.
- Wypiekając w automacie dodaj składniki i ustaw program podstawowy.
Składniki: mąka żytnia razowa typ 2000 70%, mąka żytnia typ 720 15%, naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia, kultura starterowa) 13,4%, sól 1,6%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1305kJ/311kcal,
- tłuszcz 1g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g), węglowodany 70,2g (w tym: cukry 2g), białko 7g, błonnik 11g, sól 1,6g.
Dodatkowe informacje:
Kod EAN: 5904730501903
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, soję, gorczycę, orzeszki ziemne, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte, w niskiej temperaturze.
Z jednego opakowania otrzymujemy, po upieczeniu chleb o wadze około 0,75kg.
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
Naturalnie Zdrowe Sp. z o.o.
ul. Lubelska 87c
05-462 Wiązowna
tel. 570 351 836
https://naturalniezdrowe.pl/