Pożywna ekologiczna kaszka do gotowania o delikatnym smaku. Bio kaszka jaglana powstaje z prosa, jednej z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Choć znana była już w starożytności, dziś powraca na nasze stoły, zasługując na miano „królowej kasz". Jest lekkostrawna i delikatna. To źródło węglowodanów, białka, błonnika, witamin (szczególnie z grupy B) i składników mineralnych (takich jak żelazo i krzem).
Zastosowanie: kaszka jaglana.
Przygotowanie: przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub mleka. Wsyp powoli dwie łyżki kaszki. Doprowadź do wrzenia cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.
Składniki: kasza jaglana* (100%).
*certyfikowany składnik ekologiczny
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1449 kJ/346 kcal;
- tłuszcz 2,9g (w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0,6g); węglowodany 68g (w tym: cukry 0,1g); błonnik 3,9g; białko 11g; sól 0,0g.
Dodatkowe informacje:
Bez dodatku cukru.
Tylko naturalne składniki.
Produkt polskiego rolnictwa ekologicznego.
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikowane Produkty Rolnictwa Ekologicznego.
Produkt może zawierać gluten.
Masa netto: 200g.
Producent:
Helpa Sp. z o.o.
ul.Żabia 40
05-504 Henryków-Urocze.