Diflos 60 to suplement diety w postaci kapsułek, zawierających żywe kultury bakterii szczepu Lactobacillus rhamnosus GG.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: produkt spożywać w trakcie posiłku lub bezpośrednio po. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 3 roku życia: 1 kapsułka na dobę. Dzieci powyżej 3 roku życia i dorośli: 1-2 kapsułki dziennie. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 12 roku życia: kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dzieci powyżej 12 lat i dorośli: kapsułkę należy połknąć popijając szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy).
Składniki: maltodekstryna (substancja wypełniająca), hydroksypropylometyloceluloza E464 (składnik kapsułki), mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (substancja wypełniająca), mikroenkapsulowane żywe komórki Lactobacillus rhamnosus GG.
1 kapsułka zawiera: mikroenkapsulowane Lactobacillus rhamnosus GG 1,2x10^9 CFU*.
2 kapsułki zawierają: mikroenkapsulowane Lactobacillus rhamnosus GG 2,4x10^9 CFU*.
*CFU - jednostka tworząca kolonię.
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Nie spożywać produktu wraz z gorącym posiłkiem.
Produkt bezglutenowy, nie zawiera białek mleka i laktozy.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze 2-25ºC, z dala od światła słonecznego, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Wyprodukowano dla:
Chiesi Poland Sp.z.o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa.