Suplement diety Kinon zawiera najbardziej aktywną formę witaminy K – menachinon-7 uzyskiwaną z natto. Natto to tradycyjna, wywodząca się z Japonii potrawa, przygotowywana ze sfermentowanych przez bakterie Bacillus Subtilis ziaren soi. Podczas tej fermentacji powstaje właśnie naturalna witamina K, która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: dorośli: 1 tabletka dziennie podczas posiłku.
Składniki: emulgator – celuloza mikrokrystaliczna, substancja wiążąca – fosforan wapnia, Kinon (menachinon-7/ witamina K2 otrzymywana z soi przez fermentację), stabilizator – sól sodowa karboksymetylocelulozy usieciowana, substancje przeciwzbrylające – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, talk i dwutlenek krzemu.
1 tabletka zawiera: witamina K 75mcg (100%)*.
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
W przypadku przyjmowania leków przeciwzakrzepowych należy przed zastosowaniem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25ºC, w suchym i niedostępnym dla dzieci miejscu.
Producent:
Valentis AG,
CH-6982 Agno – Lugano, Szwajcaria.
Importer:
Valentis Polska Spółka z o.o.,
ul. Krakowiaków 50,
02-255 Warszawa.