Wszystkie składniki herbatki owocowej idealnie się ze sobą komponują. Przychodzą na myśl polskie owoce, prosto z działki - jabłka, śliwki, aronie czy czarny bez. Zarówno gorąca jak i schłodzona, to wspaniała towarzyszka słodkich podwieczorków. Podana w dużym szklanym dzbanku, z dodatkiem lodu, zachwyci swoim głębokim, rubinowym kolorem i doskonale orzeźwi. Dosłodzona odrobiną miodu jest przysmakiem dzieci i stanowi znakomitą alternatywę dla niezdrowych, ogólnodostępnych napojów.
Zastosowanie: herbata do zaparzania.
Sposób parzenia: temperatura parzenia: ok. 95°C. Proponowana dawka to 1/2 łyżeczki na filiżankę. Czas parzenia około 4 min pod przykryciem.
Składniki: jabłko suszone, rodzynki, czarny bez owoc, aronia owoc, hibiskus, śliwka liofilizowana, malina liofilizowana, róża płatki, wiśnia liofilizowana, aromat.
Masa netto: 50g.
Kraj pochodzenia: Polska.