Oxymel to z łaciny oxy - ocet, oraz miel - miód. Ocet z miodem, czy może być lepiej? Otóż może: w occie macerowane są warzywa i przyprawy w powolnym procesie, aby wyciągnąć z nich to, co najlepsze. W efekcie otrzymujemy łagodniejszy w smaku, mocarny w działaniu i aż gęsty od naturalnej dobroci oxymel.
Płyn o łagodnym smaku, zawiera aż 20% miodu, swój kolor zawdzięcza dodatkowi kwiatu hibiskusa. Kompozycja miodu, octu, warzyw i przypraw. Idealny jako poranny rytuał na dobry dzień. Dla całej rodziny!
Zastosowanie: jako dodatek do napoju.
Sposób użycia: zalecana dawka początkowa to 0,5 łyżeczki do herbaty/napoju lub sam. Po około tygodniu zwiększamy spożycie do 1 łyżeczki. Najlepiej podawać do pierwszego posiłku.
Składniki: macerat octu 80% (ocet jabłkowy, ocet gruszkowy, ocet z kwiatów czarnego bzu, kardamon, cynamon, kurkuma, goździk, kwiat hibiskusa, cytryna, cebula, imbir, czosnek, pieprz cayenne), miód 20%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna: 319kJ/75kcal,
- tłuszcz <0,5g (w tym: kwasy nasycone: <0,1g), węglowodany 19g (w tym: cukry 17g), białko <0,5g, sól <0,01g.
Dodatkowe informacje:
Niepasteryzowany, niefiltrowany. Naturalnie fermentowany.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Może pojawić się na dnie butelki osad, a u góry matka octowa, która jest naturalnym zjawiskiem. Wstrząsnąć przed użyciem.
Produkt może zawierać soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto: 250ml.
Producent:
Miodziarze Sp. z o.o.
Srebrna 12b
09-411 Biała.