Multilac Junior to połączenie szczepów probiotycznych oraz prebiotyku (inulina).
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3 roku życia: 1 czekoladka dziennie.
Składniki: substancja słodząca: maltitol; masa kakaowa; masło kakaowe; inulina; emulgator: lecytyny sojowe; Bifidobacterium lactis HN019™; naturalny aromat waniliowy; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii; Lactobacillus rhamnosus HN001™.
1 czekoladka zawiera: Bifidobacterium lactis HN019 1x10^9 CFU*, Lactobacillus rhamnosus HN001 1X10^8 CFU*, inulina 292mg.
*CFU - jednostka tworząca kolonię.
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Zawiera substancje słodzące.
Produkt bez dodatku cukru i oleju palmowego.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Multilac Junior może zawierać orzechy, migdały, orzeszki ziemne, gluten oraz mleko.
Każda czekoladka zapakowana jest w osobną folię barierową.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.
Producent:
USP Zdrowie Sp. z o.o.,
ul. Poleczki 35,
02-822 Warszawa.