Baton Nutramil Complex Protein jest produktem wysokoenergetycznym i bogatym w białko. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety.
Zastosowanie: do postępowania dietetycznego w: stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Zalecane spożycie: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej. Produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Składniki: 32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), weglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C (kwas L-askorbinowy – witamina C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – witamina D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – witamina A, chlorowodorek pirydoksyny – witamina B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – witamina K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1663kJ/396kcal,
- tłuszcz 16g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 5,3g), węglowodany 33g (w tym: cukry 21g), błonnik 4,2g, białko 28g, sól 0,41g,
- L-leucyna 5g,
- witamina A (mcg RE) 274mcg, witamina D 8,6mcg, witamina K 26mcg, witamina C 70mg, tiamina 0,7mg, ryboflawina 0,86mg, witamina B6 0,86mg, niacyna (mg NE) 7mg, kwas foliowy 82mcg, kwas pantotenowy 2,6mg, biotyna 19mcg, witamina E (mg alfa-TE) 7mg, sód 164mg, chlorki 128mg, potas 320mg, wapń 548mg, fosfor 252mg, magnez 66mg, cynk 3,9mg, jod 39mcg, selen 13mcg, mangan 0,7mg, chrom 10mcg, molibden 52mcg.
60g (1 baton) zawiera:
- wartość energetyczna 998kJ/238kcal,
- tłuszcz 9,6g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g), węglowodany 19,8g (w tym: cukry 12,6g), błonnik 2,5g, białko 16,8g, sól 0,25g,
- L-leucyna 3g,
- witamina A (mcg RE) 164,4mcg, witamina D 5,2mcg, witamina K 15,6mcg, witamina C 42mg, tiamina 0,4mg, ryboflawina 0,52mg, witamina B6 0,52mg, niacyna (mg NE) 4,2mg, kwas foliowy 49,2mcg, kwas pantotenowy 1,6mg, biotyna 11,4mcg, witamina E (mg alfa-TE) 4,2mg, sód 98,4mg, chlorki 76,8mg, potas 192mg, wapń 328,8mg, fosfor 151,2mg, magnez 39,6mg, cynk 2,3mg, jod 23,4mcg, selen 7,8mcg, mangan 0,4mg, chrom 6mcg, molibden 31,2mcg.
Przeciwwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii.
Dodatkowe informacje:
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Produkt nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Produkt przyjmowany pod nadzorem lekarza.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Masa netto: 60g.
Producent:
Olimp Laboratories Sp.z.o.o.,
Pustynia 84F,
39-200 Dębica.