Odkryj produkt pochodzący prosto z serca pasiek - pierzgę pszczelą! Pierzga pszczela to produkt naturalnego pochodzenia, który zachwyci Cię swoimi różnorodnymi cechami. Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. W składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy.
Jej konsystencja - miękka i lekko klejąca, sprawia, że jest łatwa w użyciu i doskonale pasuje do różnorodnych zastosowań. Możesz ją dodawać do swoich ulubionych potraw i napojów. Pierzga ma niepowtarzalny smak i może dodać wyjątkowego charakteru Twoim kulinarnym eksperymentom.
Zastosowanie: dodatek do ulubionych potraw i napojów.
Sposób użycia: pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem. Jedz 10-20 g pierzgi dziennie na raz albo podzieloną na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej. Zacznij od niewielkiej ilości, aby przyzwyczaić organizm.
Składniki: 100% pierzgi.
Dodatkowe informacje:
Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Masa netto: 100g.
Producent:
Miodziarze Sp. z o.o.
Srebrna 12b
09-411 Biała