Stewia (Stevia rebaudiana) to roślina o wyjątkowo słodkich liściach. Od wielu lat używana przez miliony ludzi jako naturalny słodzik. Stewia to w pełni naturalny słodzik. Jest słodszy do 250-450 razy od cukru (sacharozy). Odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) – może być używany do pieczenia i gotowania. Stabilny w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9). Może być długo przechowywany. Stewia nie powoduje próchnicy zębów. Stewia jest bezpieczna dla diabetyków – nie podnosi poziomu cukru we krwi. Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię (PKU).
Zastosowanie: słodzik zastępujący cukier.
Składniki: substancje słodzące: glikozydy stewiolowe E-960,wypełniacz: diwęglan sodu E-500, regulator kwasowości : cytrynian sodu E-331,środek oddzielający: l-leucyna.
Dodatkowe informacje:
Zawiera substancje słodzące.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Masa netto: 200 tabletek
Producent:
Langsteiner Sp. z o.o.
ul. Białoprądnicka 16,
31-221 Kraków.